Турніри

Молодь

Юнацький турнір CEE Cup 2022. «Динамо» U19 – «Астон Вілла» U19 1:0. Звіт

2022-07-24 10:21

У суботу, 23 липня, юнацька команда «Динамо» стартувала на міжнародному турнірі CEE Cup 2022, що проходить у столиці Чехії – Празі. Суперником киян стала англійська «Астон Вілла», яка у своєму стартовому поєдинку напередодні мінімально поступилася господарям зі «Славії» – 1:2.

Динамівці розпочали матч упевнено, подовгу розігруючи м’яч, аби після тривалої паузи відчути ігровий ритм. А от із по-справжньому небезпечними моментами довго не складалося. Зокрема, у перші десять хвилин удар Саленка з меж штрафного майданчика вийшов несильним та був заблокований, а Слесару не вистачило зовсім трохи, аби з близької відстані замкнути простріл із лівого флангу.

«Вілла» у відповідь організувала небезпеку біля воріт «Динамо», але після навісу з правого флангу суперник у боротьбі з Гусєвим пробив головою несильно, й Авраменко забрав м’яча до рук. Ще в одному епізоді знову Олексій завадив гравцю англійців точним ударом головою замкнути фланговий навіс.

Динамівці же тиснули. Горбач із лінії штрафного пробив вище воріт, Болю, який відгукнувся на навіс Маткевича зі штрафного з лівого флангу, не вистачило кількох сантиметрів, аби замкнути дальню стійку, а в епізоді зі слаломним проходом Яцика та ударом метрів із 28-ми блискучу реакцію продемонстрував воротар, парирувавши м’яча на кутовий. Перед самою перервою чудова нагода відкрити рахунок була у Саленка, але Роман, зігравши у штрафному майданчику на підбиранні після того, як м’яч відскочив від захисника, пробив над поперечиною.

Після перерви динамівці продовжили активно йти вперед. В одній атаці «біло-сині» могли двічі відкривати рахунок – спочатку удар Горбача з меж штрафного майданчика було заблоковано, а Боль після навісу з кутового поцілив головою в поперечину.

Розв’язка же наступила за десять хвилин до завершення поєдинку. Захисник «Астон Вілли» зіграв рукою у власному штрафному майданчику, прийнявши на себе удар Горбача з близької відстані, арбітр вилучив порушника та призначив пенальті. До позначки підійшов Кремчанін та чітко пробив у кут – воротар, хоч і вгадав напрямок польоту м’яча, парирувати не зміг.

У подальшому динамівцям не склало особливих труднощів довести матч до перемоги. Відповідно, у завершальному матчі групи «біло-сині» розіграють перше місце з празькою «Славією». Цей поєдинок відбудеться в неділю, 24 липня, початок – о 18:30 за київським часом.

Турнір CEE Cup 2022

«Динамо» (Київ, Україна) – «Астон Вілла» (Бірмінгем, Англія) – 1:0
Гол: Кремчанін (71, з пенальті).
«Динамо»: 12. Авраменко, 20. Гусєв, 4. Боль, 17. Філатов, 8. Бенедюк, 6. Яцик, 22. Саленко, 19. Маткевич, 7. Слесар, 10. Царенко, 9. Горбач.
На заміну виходили: 36. Дзень, 13. Кремчанін, 3. Балаба, 28. Білоконь,14. Кілєвий.
Вилучений: Ревен (70).

fcdynamo.com