Турніри

Глобус

Уряд Польщі готовий на безпрецедентну підтримку футбольних клубів – учасники єврокубків отримають мільйони євро

2022-01-15 12:52

Польща планує виділити серйозні суми для підтримки місцевих клубів. У січні уряд західного сусіда України готується розпочати масштабну програму підтримки спорту, яка обійдеться у 700 млн злотих (близько 154 млн євро), повідомляє Interia.

Чимала частка буде виділена на футбол. Польща надасть клубам 150 млн злотих для розвитку інфраструктури, яка повинна сприяти прогресу місцевих талантів. Кожному представнику Екстракляси виділять по 6 млн злотих, а представникам першого дивізіону – по 2 млн. Клуби зобов'язані узгоджувати свої проекти з Міністерством спорту.

Окремо будуть «спонсорувати» призерів чемпіонату та володаря Кубка. Польща хоче підтримати команди, яким доводиться витримувати серйозну конкуренцію на міжнародній арені. Вже із сезону 2022/23 чемпіон може отримати 30 млн злотих, срібний та бронзовий призер по 20 млн, а переможець Кубка – 25 млн. Загалом на 3 сезони буде виділено близько 300 млн злотих (66 млн євро) додаткового «призового фонду».

Додамо, що зараз чемпіонат Польщі посідає лише 28-му сходинку в таблиці коефіцієнтів УЄФА. У поточному сезоні єврокубків не залишилося жодного польського клубу, як і в України (наразі 12-та сходинка).

football24.ua