Турніри

Чемпіонати

Наші за кордоном: гол Яремчука, асист Філіппова і повернення Ярмоленка

Минулого тижня сталося декілька знакових подій за участю українських легіонерів, що виступають у провідних європейських чемпіонатах.

Денис ШАХОВЕЦ, Sport.ua

2020-12-21 11:00

Нападник бельгійського «Гента» Роман Яремчук продовжує штампувати голи в поточному сезоні. У матчі 18-го туру проти команди «Васланд-Беверен» (3:0) українець відзначився під час швидкої контратаки на 53-й хвилині. Тепер на рахунку Романа 11 голів в 20 матчах.
 
Український форвард «Сент-Трюйдена» Олександр Філіппов допоміг здобути перемогу над командою «Зюльте-Варегем» (2:0). Українець вийшов на поле з лави запасних на 78 хвилині поєдинку, але встиг за відведений ігровий час зробити результативний асист на партнера по команді. Це четверта гольова передача Філіппова в сезоні.
 
На Туманному Альбіоні, у поєдинку 13 туру «Вест Хема» проти «Кристал Пелес», відбулось повернення на поле Андрія Ярмоленка. Через перенесений коронавірус, Андрій знаходився поза грою майже місяць. Тренер молотобійців Девід Мойєс включив українця в заявку на гру та випустив наприкінці на 10 хвилин.
 
Серед представників українського легіону варто відзначити захисника австрійського ЛАСКа Євгена Чеберка. Захисник збірної України допоміг своєму клубу вийти до чвертьфіналу Кубка Австрії. У матчі 1/8 фіналу ЛАСК впевнено переміг команду «Електра» (3:0), а Євген відіграв весь ігровий час.
 
Ніяк не може заявити про себе в чемпіонаті Бельгії Мар'ян Швед, який виступає на правах аренди за «Мехелен». Українець дуже рідко з'являється на футбольному полі. У поєдинку 17 туру проти «Левена» українець вийшов на заміну наприкінці поєдинку. Це лише четверта поява в сезоні Мар'яна, який переходив до бельгійського клубу з «Селтіка» саме за ігровою практикою.

sport.ua