Турніри

ЧС-2022

Петраков: «Динамівці поповнять збірну 5-го травня»

У столичному Будинку футболу відбулася нарада за участі головного тренера збірної України Олександра Петракова, присвячена майбутньому навчально-тренувальному збору у Словенії й підготовці до матчів плей-офф відбору ЧС-2022 та Ліги націй. Після зустрічі наставник національної команди відповів на кілька актуальних питань.

2022-04-22 11:11

– Олександре Васильовичу, яка наразі ситуація з терміном прибуття до табору збірної гравців «Динамо»?
– Мені зателефонував Мірча Луческу: «Хлопці під моїм наглядом зіграють по 45 хвилин і до тебе приїдуть». Я поміркував і вирішив відпустити їх. Вони зіграють 4-го з «Базелем» і 5-го, гадаю, уже будуть на місці. Це моє рішення в такий скрутний час. Хай це піде нам на користь.

– Чи задоволені ви місцем майбутнього збору національної команди?
– Президент УЄФА Александер Чеферін нам дуже допоміг у ці важкі часи. База там нова, і поля поруч. Від Любляни 40 км, від аеропорту – 10. Усі умови – тільки готуйся до матчів. 30 травня ми можемо просто з Любляни летіти до Шотландії.

– У збірної України був варіант останній спаринг перед Шотландією зіграти з Англією…
– Так, я просив, щоб запропонували збірній Англії. Але Гарет Саутгейт збирає команду 30 травня. Ми явно не встигаємо вкластися в терміни, тож матчу не буде. Я попросив звернутися до Північної Ірландії. У них раніше завершується чемпіонат… Шукаємо варіанти наразі, щоб зіграти 26 травня. Саме зберуться всі наші легіонери – з Англії, Італії, Бельгії.

– Є ще питання стосовно червневих домашніх поєдинків у Лізі націй проти Ірландії та Вірменії. Скажіть, це ініціатива тренерського штабу, щоб грати їх у Польщі?
– Це ініціатива президента УАФ Андрія Павелка у ситуації, якщо через воєнний стан не буде можливості провести ці матчі в Україні. Він розмовляв із головою Польського футбольного союзу. Я погодився. Польща для мене фартова! 2019 року ми там грали в Лодзі у фіналі чемпіонату світу. Можна навіть зіграти на тих самих стадіонах від 15-ти до 18-ти тисяч місць. Вони невеликі, й українці прийдуть за нас повболівати.

Список гравців, викликаних з українських клубів

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо» Київ), Андрій Пятов, Анатолій Трубін (обидва – «Шахтар» Донецьк), Дмитро Різник («Ворскла» Полтава).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (усі – «Динамо» Київ), Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко, Валерій Бондар, Юхим Конопля (усі – «Шахтар» Донецьк).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик (обидва – «Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук,  Віктор Циганков, Микола Шапаренко, Віталій Буяльський, Денис Гармаш (усі – «Динамо» Київ), Сергій Булеца («Зоря» Луганськ), Олександр Піхальонок, Олексій Гуцуляк (обидва – СК «Дніпро-1»).

Нападники: Артем Довбик (СК «Дніпро-1»), Артем Бєсєдін («Динамо» Київ).

uaf.ua