Турніри

ЧС-2022

Ковальов: «Збірна України, як і наші воїни, здатна здивувати Європу»

Пішов 83-й день війни України проти російських окупантів. Наша країна дає гідну відсіч ворогові. А у цей час у Європі національна збірна України готується до виїзного матчу плей-офф відбору ЧС-2022 проти команди Шотландії. Зокрема, синьо-жовтих найближчими днями чекають чергові спаринги. Про них і не тільки розповів колишній півзахисник збірної України Сергій Ковальов.

Сергій ДЕМ'ЯНЧУК, «Команда №1»

2022-05-17 12:40

– Сергію, сьогодні і завтра збірна України проведе два контрольні поєдинки. Спочатку в Італії з Емполі, а потім у Хорватії з Рієкою. Які цілі, на вашу думку, у цих матчах переслідуватиме тренерський штаб синьо-жовтих?
– Вважаю, що Олександру Петракову необхідно визначити фізичний стан своїх підопічних, адже у хлопців із «Динамо» та «Шахтаря» воно одне, а у легіонерів, які вже прибули на збір, – інше. І, напевно, наставник потихеньку вже награватиме зв'язки, які були у збірної восени, а також працювати над тактичними варіантами ведення гри.

– Нинішня підготовка спрямована насамперед на поєдинок плей-офф відбору ЧС-2022 проти Шотландії. Які наші шанси у цій зустрічі?
– З огляду на те, в якій ситуації опинилася наша збірна через війну, гадаю, що зараз 50 на 50. Психологічно українським футболістам буде непросто. Проте гра проти шотландців, насамперед, важлива для нашої країни. Упевнений, що хлопці зроблять усе можливе та неможливе, щоб перемогти. Важливо, проявити характер, мужність, та й майстерність ніхто не скасовував.

– Чим може бути головний козир збірної України перед шотландцями?
– У згуртованості. Зрозуміло, що у господарів свої плани на майбутню гру, але ми як ніколи маємо проявити своє єднання. Можливо, головним буде навіть не тактика, а, як я вже сказав, характер та повна самовіддача. Збірна України, як і наші воїни, здатна здивувати Європу.

– Футболісти «Динамо» та «Шахтаря» зможуть до 1 червня вийти на потрібний рівень готовності, чи брак офіційних матчів може позначитися?
– Може сказати, але збірна України складається не тільки з гравців «Динамо» та «Шахтаря». Тут багато залежатиме від тренерського штабу, якому, на мій погляд, дуже важливо підвести команду до матчу із Шотландією у найкращому психологічному стані, а досвіду та майстерності нашим футболістам не позичати. Я вірю, що «синьо-жовті» зможуть вийти у фінал плей-офф відбору ЧС-2022.

zbirna.com