Турніри

ЧС-2022

Новини збірної: тренувальний матч в очікуванні динамівців

Третій день поспіль місцевість Брдо тішить своїх гостей приємною сонячною погодою. Національний парк розкинувся на території 500 га, 75 з яких відкриті для відвідування.

2022-05-04 23:03

Зрештою, цими днями відвідувачі на мальовничих алеях зустрічаються нечасто, мабуть, і через велику територію, і через те, що гольф-поле розташоване в іншій частині, ніж футбольний центр. А ще, певне, тому, що поки що не розпочався туристичний сезон, під час якого тут можна побачити рідкісні види бабок  їх у парку Брдо налічують аж цілих 32! До слова, на честь одного з різновидів комах — особливо гарної Елеганс із довгим синім хвостом  і названо готель, в якому нині мешкає національна команда України.

Тож, насолоджуючись місцевою флорою й поки що не відчуваючи всього багатства тутешньої фауни, українці продовжили інтенсивну роботу у форматі дворазових тренувань. Ранкове заняття  традиційно в залі: цього разу тренер із фізпідготовки та реабілітації В’ячеслав Руженцев призначив до виконання комплекс фізичних вправ, покликаних трансформувати силу у швидкість. Іншими словами, хлопці працювали на вибуховість своїх зусиль. Після цього  15-хвилинна пробіжка навколо тренувальних полів і повернення до готелю.

Увечері робота продовжилася на футбольному газоні. Тренерський штаб поставив завдання відпрацювання пасінгу із завершальними ударами по малих воротах, дій в атаці й контратаці та втілення напрацьованого в ігрових серіях. Останній компонент завжди викликає у гравців підвищення конкуренції, адже команди грають на рахунок. Цього разу вийшла запекла баталія, що завершилася бойовою нічиєю  3:3, хоч одна з команд була б не проти відеоперегляду скасованого на останніх секундах гола  нібито через офсайд. Але рефері, він же  головний тренер Олександр Петраков, був непохитний у своєму рішенні. Серія пенальті також не виявила переможця, навіть після того, як пробили усі 10 гравців, що брали участь у тренуванні, включаючи воротарів. Відтак тренувальна гра завершилася мировою та піднесеним настроєм усіх її учасників, адже ніхто не програв.

Сьогодні ввечері футболісти спостерігатимуть за півфіналом Ліги чемпіонів УЄФА, в якому зійдуться клуби українців Андрія Луніна та Олександра Зінченка, іспанський «Реал» та англійський «Манчестер Сіті». У своїх прогнозах хлопці більшою мірою схиляються до бойової нічиєї, до чого, можливо, спонукає миролюбне завершення вечірнього заняття.

У будь-якому разі, хай переможе найсильніший, а збірна України дочекається підсилення в особі наших футболістів, які виступають за кордоном.

Завтра упродовж дня до табору синьо-жовтих приєднаються 10 гравців київського «Динамо» та нападник «Дніпра-1» Артем Довбик, які сьогодні беруть участь у благодійному матчі киян зі швейцарським «Базелем».

А 6 травня національна команда проведе в тренувальному центрі Футбольного союзу Словенії день відкритих дверей для ЗМІ. Представники мас-медіа зможуть відвідати прес-конференцію головного тренера Олександра Петракова й одного з гравців команди (початок  о 16.30 за центральноєвропейським часом) та відкрите тренування збірної України (початок  о 17.00). Для українських журналістів, які забажають поставити свої запитання, буде організовано zoom-конференцію

uaf.ua