Турніри

ЧС-2022

Збірна України: дощі, привітання імениннику та збори до Глазго

Неділя продовжила дощовий вік-енд, який змінив приємні сонячні дні, що тривали у Брдо впродовж попередніх тижнів.

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

2022-05-29 21:33

Неділя продовжила дощовий вік-енд, який змінив приємні сонячні дні, що тривали у Брдо впродовж попередніх тижнів.

Тепер тут цілими днями дощить, а температура опустилася до 11-ти градусів. Для порівняння, у Глазго в той самий час – +14. Тож сміливо можна сказати, що й природа готує синьо-жовтих до візиту на туманний Альбіон. Зрештою, тренуватися за такої прохолоди футболістам простіше: у спеку робота виснажує більше. Тож режим дворазових тренувань, який було заплановано на сьогодні, гравцям було перенести дещо легше, ніж під, скажімо, пекучим сонцем.

Ранкове заняття почалося з веселого вітання з днем народження Віталія Миколенка. На заклик тренера команда швидко  сформувала оборонцю живий тунель, яким Віталік прагнув пробігти якомога швидше, адже дружнє привітання включало в себе влучання м’ячем в іменинника! Такі козацькі розваги підбадьорили колектив, який одразу ж став до рутинної, але важливої роботи.

Після бігової розминки хлопці працювали над ударами та передачами головою під час ігрової вправи, яка також потребує спритності, координації та, звісно, точності. Потому головний тренер Олександр Петраков разом із помічниками поставили гравцям за мету відпрацьовувати командні дії під час виконання стандартних положень.

До вечора дощ лише посилився, а надворі стало ще холодніше (9 градусів). Тож хлопцям слід було працювати у швидкому темпі, або уникнути охолодження м’язів. Після інтенсивної розминки та відпрацювання контролю м’яча команда розділилася на групи для роботи у квадратах.

В основному ж занятті очікувано було більше тактики. За завданням тренерського штабу виконавці відпрацьовували різні тактичні схеми у форматі ігрових серій.

Завтра національна команда проведе заключне заняття, ранкове, на полі тренувального центру Футбольного союзу Словенії, де вона працювала впродовж цілого місяця. Високопрофесійна інфраструктура, чудові умови та турбота, якою оточили українців словенські друзі, дали можливість нашій збірній підготуватися до червневих матчів якнайкраще. Тож завтра вона залишатиме Брдо з відчуттям глибокої вдячності і з присмаком смутку, адже ця місцина на один місяць стала для синьо-жовтих справжньою домівкою, прихистком у воєнний час. Тут збірники отримали унікальну можливість займатися своєю справою. Словенці постійно наголошують, що всім серцем уболіватимуть за Україну у вирішальних поєдинках, а ми точно станемо їхніми вболівальниками в тих змаганнях, де виступатимуть наші гостинні друзі.

Завтра по обіді національна команда залишить Брдо: виліт з аеропорту Любляни до Глазго призначено на 16.45.

undefined

undefined

undefined

undefined

uaf.ua