Турніри

ЧС-2022

Збірна України зіграє з «Емполі»

17 травня національна команда України проведе контрольний матч з італійським клубом «Емполі».

2022-05-11 14:32

Матч, як і запланував тренерський штаб, відбудеться за день до іншої підготовчої гри – із хорватською «Рієкою». Також УАФ досягла згоди з двома іншими спаринг-партнерами щодо проведення поєдинків у 20-х числах травня. Уже можна з упевненістю сказати, що синьо-жовті проведуть контрольні ігри впродовж тижня перед матчем плей-офф у Шотландії. Із ким саме й коли зіграють українці, буде повідомлено після того, як сторони узгодять дату оприлюднення цієї інформації.

Що ж до гри з «Емполі», то УАФ і клуб домовилися, що, як і в зустрічі з хорватською «Рієкою», що відбудеться днем пізніше, усі кошти від продажу квитків буде переказано на запроваджену Президентом України Володимиром Зеленським глобальну платформу підтримки України United24.

Як ми вже повідомляли, у контрольних матчах синьо-жовті гратимуть в унікальній формі з мапою України з кордонами у вигляді прапорів країн, що підтримують нашу державу у війні проти російських окупантів, та написом Unitedfor Ukraine, а також шевроном із графікою платформи U24. Вартість квитків на гру – 10 євро.

Матч, що розпочнеться о 20.30 за центральноєвропейським часом (21.30 за Києвом), відбудеться на муніципальному стадіоні Карло Кастелані, що вміщує понад 16 тис. глядачів. Місто Емполі розташоване в регіоні Тоскана, за 35 км від Флоренції.

Футбольний клуб «Емполі» був заснований улітку 1920 року й нещодавно відзначив свій столітній ювілей. За останні 35 років сині сім разів виходили із Серії В до Серії А, відповідно шість разів понижувалися в класі. Загалом нинішній сезон для «Емполі» вже 15-й в елітному дивізіоні італійського чемпіонату. Торік тосканці фінішували 14-ми, а цього сезону йдуть на 13-й позиції, за два тури до завершення першості гарантувавши собі прописку в Серії А на наступний ігровий рік.

«Емполі» має гарні традиції в юнацькому та молодіжному секторах: минулого року клуб виграв Прімаверу (вища ліга чемпіонату Італії серед молоді), а цього сезону брав участь в Юнацькій лізі УЄФА. «Емполі» підготував чимало гравців, які згодом ставали зірками італійського футболу, зокрема – Джованні Ді Лоренцо, який у складі «Скуадри Адзурри» здобув титул чемпіона Європи минулого літа.

У матчі з українською збірною на поле вийде голкіпер синіх Гульєльмо Вікаріо, який кілька тижнів тому прийняв у своїй родині жінку з дитиною, що змушені були залишити Україну  через війну.

uaf.ua