Турніри

ЧС-2022

Збірна України: вітання іменинника, прогулянка Глазго та тренування на «Хемпден Парк»

Офіційне тренування напередодні зустрічі з Шотландією синьо-жовті провели у гарному настрої.

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

2022-05-31 23:21

Сьогоднішній ранок синьо-жовті зустріли в Шотландії. Учора ввечері до команди приєднався Андрій Лунін, тож нині у складі всі 26 гравців, на яких у червневих матчах розраховує Олександр Петраков.

На сніданку команда привітала з днем народження Георгія Бущана, якому сьогодні виповнюється 28 років. Із побажанням щастя, здоров’я, многих літ хлопці по-дружньому обіймали голкіпера-велетня.


А на вечері Георгій отримав від команди ігрову футболку з цифрою 28 та автографами усіх партнерів по команді та головного тренера. Цей подарунок команда приготувала потайки, тож для воротаря, чия форма, як відомо відрізняється від одягу польових гравців, цей презент став приємною несподіванкою.

До слова, саме Георгій зображений сьогодні на шпальтах газети, яку гості готелю Crowne Plaza можуть безкоштовно отримати на рецепції. На світлині – момент учорашнього приїзду українців до місця дислокації.


Уранці ж після сніданку хлопці прогулялися узбережжям найважливішої річки Шотландії – Клайд, що бере свій початок на північних схилах Південношотландської височини. І хоча променад був за бажанням, пройтися й подихати повітрям захотіла більшість команди. У Глазго нині доволі свіжо (14 градусів), однак коли немає дощу, гуляти можна у задоволення. Тож гравці скористалися нагодою. Слід зауважити, що фактично кожен перехожий чи навіть водій автівки, яка проїжджала поруч, вважав за потрібне підтримати українців. Дружні вигуки «Україна!» та піднятий догори великий палець – яскраве свідчення потужної підтримки, яку британці надають нашому народу з перших днів війни. Футболісти відповідали взаємністю, дякуючи за теплі слова та погоджуючись на кожну пропозицію сфотографуватися.


Про дилему щодо завтрашнього матчу, що виникла в чималої кількості шотландців, сказав в інтерв’ю Sunday Times легендарний екс-капітан збірної Шотландії Грем Сунесс, який зізнався, що йому буде важко підтримувати рідну команду: «Я постійно думаю, як я маю дати раду із цим. Одна моя половина тримає в голові, що це просто футбол, а інша заперечує – чи справді я хочу, щоб ми перемогли їх? Завтра буде дуже емоційно. Я не просто хочу, щоб Україна поїхала до Катару, – я хочу, щоб вона перемогла на цьому чемпіонаті! Як довго ми ще будемо ховати голову в пісок, не усвідомлюючи ситуацію, в якій зараз знаходиться світ?»

Після обіду у Глазго задощило, і погода стала більш характерною для британського клімату. Перед тренуванням дощ припинився, але варто було українцям завершити офіційну сесію, як знову полив наче з відра.



Та, зрештою, газон на «Хемпден Парк» – у чудову стані, незважаючи на опади, які тут спостерігаються майже постійно. Тож офіційне тренування синьо-жовті провели у гарному настрої. Хлопці добре усвідомлюють, яке випробування на них чекає завтра, тому займалися самовіддано й у задоволення водночас. Після розминки, естафет та квадрату футболісти відпрацювали ігрові серії, під час яких тренерський штаб мав можливість зробити завершальні прикидки щодо завтрашньої моделі гри.


У передігровому занятті взяли участь усі 26 виконавців: Денис Попов, як і прогнозували напередодні лікарі національної команди, приєднався до загальної групи, працюючи на рівних із рештою партнерів.

Сьогодні до опівночі коуч визначиться із 23-ма гравцями, які потраплять до заявки на матч (цю інформацію буде оприлюднено на сайті УАФ завтра вранці), а ввечері перед виїздом на гру – зі стартовим складом. До поєдинку, якого Україна й весь світ із нетерпінням (та відтермінуванням) чекає півроку, залишається одна доба.

Список гравців національної збірної України
Воротарі:
Георгій Бущан («Динамо» Київ), Андрій Пятов («Шахтар» Донецьк), Дмитро Різник («Ворскла» Полтава), Андрій Лунін («Реал», Іспанія).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (усі – «Динамо» Київ), Микола Матвієнко, Валерій Бондар (обидва – «Шахтар» Донецьк), Віталій Миколенко («Евертон», Англія), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Тарас Качараба («Славія», Чехія).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик (обидва – «Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Микола Шапаренко (усі – «Динамо» Київ), Олександр Піхальонок (СК «Дніпро-1»), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Руслан Маліновський («Аталанта», Італія), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина).

Нападники: Артем Довбик (СК «Дніпро-1»), Роман Яремчук («Бенфіка», Португалія), Данило Сікан («Ганза», Німеччина).

uaf.ua