Турніри

ЧС-2022

У Шотландії назвали п'ять топ-загроз від збірної України

Шотландська преса виділила головні загрози, що виходять для їхньої команди від українських гравців, у майбутньому матчі 1 червня.

2022-05-31 13:47

Завтра у Глазго збірна України зіграє у півфінальному поєдинку плей-офф ЧС-2022 із Шотландією (21.45).

Видання footballscotland.co.uk представило п'ятьох українських гравців, від яких, на думку джерела, виходитиме найбільша небезпека для «тартанової армії».

Руслан Маліновський

Півзахисник є серцем півзахисту «Аталанти» і цього сезону забив 10 м'ячів у 41 матчі за клуб Серії А. Він майже напевно буде задіяний від початку поєдинку проти Шотландії.

Переміщення Малиновського між лініями є небезпекою, і Кларк, безсумнівно, подбає про те, щоб його півзахисники та захисники були добре підготовлені до цього.

Крім того, якщо Україна отримає право на стандарт поблизу меж штрафного майданчика, виконувати його майже напевно буде саме Малиновський, який заробив репутацію спеціаліста зі стандартних положень.

Микола Матвієнко
26-річний захисник донецького «Шахтаря» – один із кількох футболістів збірної України, які не могли виступати в офіційних матчах з початку війни. Проте він старанно працював зі своїми товаришами по команді на тренувальному зборі в Словенії і майже напевно буде включений до стартового складу.

Матвієнко був найчастіше використовуваним гравцем при керівництві попереднього тренера Андрія Шевченка і зіграв у всіх матчах за Олександра Петракова, крім однієї. Ліндону Дайксу та Че Адамсу, якщо вони потраплять до стартового складу збірної Шотландії, буде складно грати проти потужного центрального захисника.

Роман Яремчук
26-річний нападник провів 36 матчів за «Бенфіку» цього сезону у всіх турнірах. За цей час йому вдалося забити дев'ять м'ячів, у тому числі один Ліверпулю у протистоянні (3:3) на «Енфілді» в чвертьфіналі Ліги чемпіонів.

На рівні збірних він також становить загрозу. Яремчук забив 12 м'ячів у 36 матчах за свою країну, два з яких припали на Євро-2020 проти Нідерландів та Північної Македонії. Він добре налагодив зв'язку з Андрієм Ярмоленком, тому шотландським захисникам слід побоюватися цього.

Андрій Ярмоленко
32-річний вінгер, можливо, зараз трохи не у формі, але це не має змусити Шотландію менше побоюватися загрози, яку він становить. Цього сезону його в основному використовували як заміну у «Вест Гемі», але йому все ж таки вдалося забити п'ять м'ячів, у тому числі один у ворота «Севільї» в Лізі Європи.

На рівні збірних він уже зіграв за свою країну 106 матчів і забив 44 м'ячі, що залишає його всього на п'ять матчів та чотири голи позаду легенди України – Андрія Шевченка. Ярмоленко буде сповнений рішучості поповнити свій актив у поєдинку проти Шотландії і за ним безперечно варто стежити.

Олександр Зінченко
Можливо, найвідоміший український гравець для багатьох шотландських уболівальників нині. Його виступи за «Манчестер Сіті» означають, що він перебуває на наших телеекранах чимало часу.

Цього сезону Зінченко провів 28 матчів у всіх турнірах за «міщан», допоміг їм виграти Прем'єр-лігу та вийти у півфінал Ліги чемпіонів. Шотландські гравці Прем'єр-ліги, такі як Джон Макгінн та Енді Робертсон, добре знайомі із Зінченком та його здібностями на лівому боці поля. Він безумовно один із тих, за ким національній збірній доведеться стежити під час гри.

zbirna.com