Турніри

ЧС-2022

Петраков: «Ми хочемо поїхати на чемпіонат світу до Катару»

Головний тренер збірної України Олександр Петраков розповів про збір в Словенії та підготовку до матчу з Шотландією.

2022-05-06 23:00

– Наскільки важко було зібрати команду під час війни? Яке значення в цій ситуації має поєдинок проти Шотландії?
– Зібрати команду було не складно. Нам зробили спецпропуск, щоб виїхати з країни. «Шахтар» та «Динамо» вже перебували в Європі, тому з цим складнощів не було. Яке значення має матч проти Шотландії? Ми хочемо поїхати на чемпіонат світу в Катар.

– Як ви прийняли рішення їхати до Словенії?
– Президент УАФ сказав, що є така можливість поїхати до Словенії. Цю пропозицію зробив президент УЄФА Александр Чеферін. Я його дуже добре знаю, він часто бував в Україні. Я можу лише подякувати Словенії за допомогу, за гарний прийом. Також подякував президенту федерації футболу Словенії. Сподіваюсь, у Шотландії удача буде на нашій стороні.

– З якими почуттями ви будете грати проти менхенгладбахської «Боруссії»?
– У нас зараз немає чемпіонату в державі. Ми зможемо грати тільки товариські матчі. Треба налаштовувати хлопців, щоб для них ця грала була не товариська, а офіційна. Наш чемпіонат завершився в грудні і не розпочався. Хлопці будуть повністю віддаватися грі.

– Які ще спаринги плануються до матчу з Шотландією?
– Спаринги не я маю оголошувати. УАФ працює, домовляється. Зараз у всіх йде чемпіонат, важко знайти спаринги. Думаю, сьогодні-завтра все скажуть.

– Чи можна очікувати що ви ще когось довикличите до збірної України? Наприклад, сьогодні з’явилася інформація, що може бути викликаний Данило Ігнатенко?
– Має бути інтрига. Трішки почекайте. 16 травня приїдуть ще четверо – Зубков, Качараба, Яремчук та Сікан. Вони 15 числа грають. Я їх запитав: «Скільки часу вам треба відпочити?». Вони сказали: «Нам не треба відпочинок. Ми їдемо до збірної».

Поєдинок Шотландія – Україна відбудеться 1 червня в Глазго.

sport.ua