Турніри

ЧС-2022

Петраков: «Усі добре працюють і ніхто не скиглить»

Головний тренер збірної України Олександр Петраков провів прес-конференцію перед товариським матчем проти «Боруссії» Менхенгладбах.

2022-05-10 20:40

– Стиль гри «Боруссії» М схожий на стиль збірних Шотландії чи Уельсу?

– Вони схожі своєю ігровою схемою – теж грають 3-5-2, а іноді переходять на 3-4-3. Так грає і збірна Шотландії. Було б добре, якби суперник із такою схемою гри був би у нас і надалі, коли приїдуть легіонери. Але й зараз це дуже важливо для нас.

Хлопці все розуміють, ми їм розповідаємо, як треба грати. «Борусія» - це добрий суперник. Вони грають за такою самою схемою, як і шотландці.

– Це один із перших матчів, на яких люди з українськими паспортами можуть прийти безкоштовно. Чому це ви зробили? І що б вам хотілося ще зробити для вболівальників під час матчу? Наскільки я знаю, ви там щось плануєте.

– Це рішення «Борусії». Я зараз прочитав в інтернеті, що й збірна Ірландії у Дубліні безкоштовно дає 2 тисячі місць на Лігу націй для українців. Це дуже добре. Адже ви повинні розуміти, що в нас люди поїхали з кульками, у них нічого не залишилося...

Тому дуже добре, що вони прийдуть і повболівають за свою країну, за своїх хлопців. Я дуже вдячний «Борусії», керівництву клубу, головному тренеру та гравцям, що вони погодилися зіграти та допомогти нам.

– У якій зараз формі гравці «Динамо» та «Шахтаря»? Як це впливатиме на гру команди?

– Оцінку я не говоритиму. Форму я оціню сам, усередині команди. Знаєте, що мені дуже подобається? Те, що всі хлопці віддаються повністю на тренуваннях, усі добре працюють і ніхто не скиглить. Це дуже добре. А говорити про те, в якій вони формі... Скажімо, так: все йде нормально.

– Чи вдалося вам поспілкуватися з нашими вболівальниками, які перебувають у Німеччині? Чи приїжджали вони до готелю команди? Може, бачили наших людей у місті?

– Коли ми приїхали, нас дуже добре зустріли. Я вже досвідчена людина і бачу, що до нас усі дуже добре ставляться, бажають добра. Ніколи не думав у своєму житті, що сидітиму в Німеччині, німці мені бажатимуть добра і щастя, а «брати» нас вбиватимуть... Про це я не думав.

– Чи підтримуєте Ви зв'язок із нашими легіонерами? Який у них настрій перед прибуттям до збірної України?

– Тільки вчора з Ярмоленком розмовляв. Добре побалакали, трохи посміялися. Потрібно іноді й сміятися, бо зірве дах... Андрій приїде до збірної 23-го числа. Я спросив: «Тобі будуть потрібні вихідні?» А він відповів: «Ні, я одразу приїду разом із Миколенком!». Сьогодні ще Зінченку зателефоную.

Я з усіма хлопцями постійно розмовляю, але багато теж не потрібно, бо набридну їм. (Усміхається) Приїдуть потім і скажу, що я не даю їм за мною скучити! З легіонерами я підтримую зв'язок, і в них, дякувати Богу, все добре. Головне, щоби без травм були.

– Якими методами, словами та діями Ви розряджаєте атмосферу у збірній?

– Нормальні люди, не спортсмени, ви самі знаєте, як цю обстановку розряджають. Все знаєте? А нам це не можна. Ми, дай Боже, її розрядимо 14 червня, коли будемо в Польщі, у Лодзі. Відповів на ваше запитання?

– А зараз як це робите?

– Це потрібно прожити життя у спорті, щоб вам це розповідати. Це все внутрішня кухня.

– Завтра скільки замін буде у матчі? Чи викликатимете Ви гравців з чемпіонату Угорщини - Петряка, Макаренка та Шабанова?

– Ні, цих футболістів ми викликати не будемо, одразу вам говорю. Завтра ж усі гратимуть - норм щодо замін немає. У нас на даний момент всього 17 польових футболістів, бо не можуть грати Циганков, який відновлюється після травми, Гуцуляк, який поїде додому через травму, Корнієнко, який не приїхав до збірної через пошкодження, ну і Кривцов, який не грав уже півроку і лише почав своє відновлення.

Я розумію, що це всіх цікавить. Але я вже викликав чотирьох гравців, а 12-го викличу останніх легіонерів. Лунін? Нехай буде інтрига. Вчора тільки з ним розмовляв, у нього дружина народила хлопчика. У нас у Сидорчука дружина народила, у Соболя теж хлопчик народився, тепер у Луніна. Мені мати ще говорила, що у рік війни народжуються здебільшого хлопці!

dynamomania.com