Турніри

ЧС-2022

Збірна України зіграє контрольний поєдинок із «Боруссією»

Українська асоціація футболу досягла згоди з клубом «Боруссія» (Менхенгладбах) щодо проведення контрольного матчу національної команди України 11 травня.

2022-04-29 12:15

Гра, час початку якої буде узгоджено пізніше, відбудеться на клубному стадіоні «Боруссія Парк», що вміщує 54 тис. глядачів. Українські вболівальники зможуть відвідати матч безкоштовно.

Тренерський штаб синьо-жовтих на чолі з Олександром Петраковим висловлює вдячність керівництву та тренерському штабу клубу «Боруссія» М за можливість провести цю гру, що є важливим елементом підготовки національної команди до плей-офф відбору чемпіонату світу-2022 та поєдинків Ліги націй УЄФА. Нагадаємо, українці почнуть готуватися до цих матчів 2 травня в тренувальному центрі Асоціації футболу Словенії неподалік Любляни.

«Боруссія» з Менхенгладбаха є одним із найтитулованіших клубів Німеччини. DieFohlen (українською –  «Жеребці») п’ять разів здобували титул чемпіонів  Німеччини, тричі вигравали Кубок Німеччини і двічі –  Кубок УЄФА. Клуб «Боруссія Менхенгладбах» налічує понад 37 тис. офіційних членів і є шостим за величиною зареєстрованим спортивним об'єднанням у Німеччині.

Цікаво, що арена «Боруссія Парк», зведена 2004 року, стала прототипом «Дніпро-Арени», яку збудували на чотири роки пізніше. Ще один цікавий збіг –  як і стадіон у Дніпрі, її родич у Менхенгладбаху не був вибраний як арена Євро, що 2024 року відбудеться в Німеччині. Також «Боруссія Парк» був серед претендентів на статус домашньої арени чемпіонату світу-2006 і теж не потрапив до числа господарів мундіалю, ставши найбільшим стадіоном Німеччини серед тих, які не були відібрані оргкомітетом змагання. Водночас «Боруссія» з Менхенгладбаха є одним із найвідвідуваніших клубів Європи.

uaf.ua