Моніторинг

ТВ-Програма

ТелеКлуб. Азовська лихоманка

Прикметний тиждень, коли українські кубкові перегони переплуталися з 13-м туром УПЛ. Для «Динамо» то означало двічі навідатися до Маріуполя. І без згадок про відомі обставини матчі з командою Маркевича-молодшого вийшли повчальними.

Ігор СУХОВИЙ, «Футбольний клуб»

2021-11-02 11:35

У «Великому футболі», чий вплив на світосприйняття глядачів зменшується з кожним тижнем, події з берегів підкореного киянами Азова обставлялися мальовничо. Зокрема, на матчі УПЛ режисер знайшов у ложі закамуфльованого отамана УАФ у супроводі Михайличенка в темних окулярах. Павелко нагадував Леніна в Разлівє напідпитку, що начебто переховувався від царської охранки.

А ЯКБИ НЕ СИДОРЧУК?..

Щодо перебігу подій у згаданих вище матчах, обидва вони вийшли нервовими. Мірча Луческу ще по кубковій зустрічі зазначив, що його команда другий тайм провела у курортному режимі. А про гру першості наставник київського «Динамо» взагалі кутів не зрізав.

Його резюме заслуговує повного викладу: «Я дуже злий на гравців та команду. Повели себе як любителі, а не професіонали. Замість того, щоб контролювати хід гри, вони розслабилися. Кожен грав на себе. Через це кінцівка вийшла нервовою. Могли закінчити з рахунком 5:1 чи 6:1. Моментів було багато, але також багато егоїзму з боку гравців. Це те, що мені не сподобалося у двох матчах проти «Маріуполя».

На щастя, запасу міцності динамівському гранду вистачило. Та й значно молодший візаві Луческу ніяковів: «У «Динамо» – три склади…» Може воно і так, та якби не призова стрільба Сидорчука по воротах азовців, то погроза його наставника ретельно розібратися з вояжами до Маріуполя безпідставною не бачиться.

Лютував авторитетний тренер недарма. Містеру геть не сподобалися якість ротації і заміни. Звичайно, окрім виходу на поле Гармаша, який стабільно несе загрозу чужим воротам. Що стосується Буяльского, його незбагнений промах можна хіба пояснити черговим поповненням у щасливій родині.

Дружним іржанням в студії «Великого футболу» відзначили і митарства Циганкова перед воротами переляканого Турбаєвського. Завсідники у Денисова казали, що трійко голів Вітя міг класти без напруження.

ДЕ ЩЕ РЕПНУЛО

Стиль доброзичливців відомий. Дуже скоро програма «ВФ» ледь не стала ретроспективою спогадів про перебування Луческу у «Шахтарі», де той цілеспрямовано повчав гравців тиснути на арбітрів. Старанно підібрана свіжа вакханалія навколо судді Романова відгонила штучністю. Особливо на тлі післяматчевих компліментів головного тренера «Динамо» жвавим гравцям «Маріуполя» і його молодому наставнику.

Та на світло рампи виперли геть інше. Там засяяла помітна постать Дениса Бойка. У «Великому футболі» воротаря «Динамо» прямо звинуватили у нецензурній лайці на адресу рефері матчу 13-го туру «Маріуполь» – «Динамо». Образа за себе і суддю з Дніпра виявилася великою. Бойко виклав власну позицію на клубному сайті.

Там стисло йдеться про шляхетну бесіду з Романовим, де жодної лайки не було. Аргумент динамівця залізобетонний: «Інакше в протоколі з’явилася б жовта або червона картка поруч із моїм прізвищем». Логічно. А ще воротар «Динамо», що зіграв проти «Маріуполя» у Кубку, а в УПЛ залишився резервним, нагадав про репутацію, на яку він особисто завжди зважає.

Тому розраховує, що програма, яка безпідставно звинуватила його у сюжеті, спробує публічно визнати свою… брехню. Уявляю… У тому ж ефірі за ініціативою модератора було продемонстровано ще й таблицю скарг, склепану, вочевидь Денисовим власноруч. За цією «статистикою», найчастіше в УПЛ пробиває пенальті саме «Динамо». А ще наш чемпіон не має жодного вилучення у пасиві! Отже? Висновок мав зробити кожен для себе сам.

Та коли цю «тінь на тин» ведучий навів на найбільш непередбачуваного у студії, Вацко зреагував зовсім не за сценарним планом: «Бо «Динамо» – спрямована на атаку, агресивна, розумна команда. Така і статистика…»

Тоді експертне середовище зайшло з іншого боку, надавши слово невідмовному Метревелі. Той миттю зрозумів, що Романова динамівці не полюбили, бо він поставив в їхні ворота пенальті, а азовцям – ні. Регіт у студії я б назвав демонічним. Сценарна розробка саме тут його і передбачала.

Та на цьому фан-клуб «Шахтаря» не зупинився. Хтось із цього збіговиська зазначив, що не на Романова розрахований був тиск киян, а на наступного суддю гри за участю «Динамо». У неприщепленого ВФ-вакциною Вацка пролунало навіть: «Це ви маєте на увазі суддю матчу «Динамо» – «Барселона»?!»

Черговий регіт аналітиків не дозволив розвинути маячню. Хоча підстави задля конспірології були. Обслуговувати матч четвертого туру Ліги чемпіонів на НСК «Олімпійський» буде румунська бригада арбітрів на чолі з Овідіу Хацеганом.

«РАДАМЕЛЮ, ЗАЧИНІТЬ ДВЕРІ!»

Помив руки і приступив до фінішного блоку своїх роздумів. Настрій у студії помітно спав, коли вона переключилася прораховувати шанси наших клубів на єврокубковому тижні. Особливо було прикро за «Шахтар», в успіх якого у Мадриді не вірила абсолютна більшість його власної телевізійної аудиторії.

Проте великі сподівання виросли на «Зорю», що зробила відбивну з «Металіста 1925» і готується відповідно прийняти гостей з Софії. А поразка «Роми» у далекій Норвегії лише живить наш футбол, який існує за законами видатного популізму.

Зі стриманим оптимізмом розцінили надії київського «Динамо» і перед грою-відповіддю з «Барселоною». Я і сам надихнувся без міри! Перечитав про всі втрати у суперника, а головне – на тренерському містку. Та коли розбирався з обставинами відставки Кумана, мало не зомлів.

Нічия у Ла Лізі з «Райо Вальєкано» викликала бурю емоцій. Невже відзначився у воротах «Барси» той самий Фалькао?! Славетний голеадор «Порту» і «Монако», абсолютно кращий бомбардир в історії збірної Колумбії… Він! 35-річний дідусь скористався обрізкою Бускетса, розкрутив на місці Піке і класично пробив під опорну тер Стегену.

Не з нашим щастям, схоже, було у минулій Лізі чемпіонів. Тоді Супряга теж вивалився на німецького голкіпера «блаугранас», але вершин Радамеля Фалькао не сягнув. Про нинішній рівень Влада та інших динамівських нападників ліпше не буду.

Сподіватимуся натомість, що команда дослухається до слушних настанов Луческу. Який відучора випромінював упевненість у собі та своїх гравцях. Виконуючий обов’язки головного тренера «Барси» Серхі Бархуан теж не бачив іншого підсумку для своїх футболістів, ніж перемога. Тож очікуємо на бойовище!

footclub.com.ua